Vrouwelijk en liefdevol is waar we het vandaag over gaan hebben. Belofte maakt schuld en daarom presenteer ik vandaag de allereerste kleur van de reis die ik de komende weken met jullie ga maken. Vandaag gaan we het hebben over een kleur die voornamelijk bekend staat als een vrouwenkleur, je raad het waarschijnlijk al. Het gaat om de kleur ROZE en voor degene die mijn vorige blog nog niet gelezen hebben, dit is mijn lievelingskleur. Naast de vrouwelijkheid is er nog veel meer te vertellen over deze kleur…..dus reis je met me mee?

Vrouwelijkheid in al zijn vorm

De vrouwelijkheid van deze kleur waar ik het net al even over had, de zachte tederheid die in verband staat met liefde. De vruchtbaarheid van deze kleur die de geboorte van een kind aanduid. De kleur is verzorgend en liefdevolverzachtend, zo roze als een zachte babyhuidje. Onvoorwaardelijke liefde geven en ontvangen. Kijkende naar de vrouwelijkheid van deze kleur en al haar verwante betekenissen heb ik ruim zeven jaar geleden het gezegde ‘op een roze wolk zitten’ letterlijk kunnen ervaren. De geboorte van mijn prachtige roze schoonheid een wolk van een baby sloot ik in mijn armen en hield ik onvoorwaardelijk van.

Roze staat ook in verband met zoetigheid, denk aan roze koeken of snoepjes. De kleur spreekt terwijl het niets zegt. In de winkel ben je vast regelmatig voorbij de roze koeken gelopen terwijl je dacht ‘nee die nemen we niet mee’ en bij aankomst van de kassa er achter kwam dat je voornemen niet gelukt was. Fabrikanten spelen heel goed in op de effecten van kleurgebruik in producten en de roze koeken zijn hier een goed voorbeeld van. De zoetigheid zien we ook bij kleine meisjes die veelal roze tot hun lievelingskleur hebben gemaakt, het welbekende meisje-meisje, huppelend in een prinsessen verkleed jurk behangen met armbanden en kettingen terwijl ze ronddanst op haar hakken.

Een stuk minder zoet, maar alles te maken heeft met het vrouwelijke is Pink Ribbon. Het engelse woord ‘ribben’ betekend lint(je). De gekleurde lintjes die door een stichting of een andere groep mensen worden gebruikt om aandacht voor een bepaalde zaak te vragen. Deze lintjes worden awareness-ribbons genoemd, hetgeen we het beste kunnen vertalen met aandachtslintjes. De pink ribbon is een van de bekendste lintjes waarmee Met aandacht wordt gevraagd voor borstkanker.

De kracht van ROZE

Dat kleuren worden gebruikt om een bepaalde stemming te creëren, staat niet iedereen bij stil. Kleuren hebben zowel positieve als negatieve eigenschappen. Kleuren beïnvloeden de menselijke geest en zijn onmisbaar. Elke kleur zorgt voor een bepaald effect en gevoel en krijgt een bepaalde waarde naarmate hun plaats en gebruik. Zoals bijvoorbeeld in het verkeer waarin kleuren worden gebruikt als signalisatie, die ons gedrag op de baan positief beïnvloeden.

Kleuren zijn ook seizoengebonden qua kleding. Roze wordt gezien als een lente-zomer kleur. Mensen voelen zich nu eenmaal beter aangekleed met lichte, frisse kleurtjes in de zomer en donkere, warme kleuren in de winter.

In tegenstelling tot onze westerse cultuur werden kleuren In China duizenden jaren geleden al toegepast om te genezen en tegenwoordig dragen veel mensen hun astrologische gelukskleur. In deze magische wereld is het zeer belangrijk om te besluiten welke kleur men bij een bepaald ritueel gebruikt, want elke kleur heeft een bepaalde betekenis en moet geschikt zijn voor het soort ritueel die men wilt uitoefenen. Roze is een zachte kleur en hoort bij Vrijdag en Venus. In de magie wordt roze meestal gebruikt voor verzoeningen en staat voor, liefde, vriendschap, innerlijke, vrede, eer, geduld, kinderen en gezin.

Houd jij van roze?

Dan ben je vast geïnteresseerd in de wereld om je heen, je bent vriendelijk maar hebt de neiging innerlijke gevoelens verborgen te houden. Roze is de vriendelijk uitvoering van rood waarin passie wordt gematigd door zuiverheid. Geweld in welke vorm dan ook brengt je van streek. Aangezien je zacht aardig bent, ontwijk je liever de agressie en opwinding van rode mensen. Je bent getalenteerd, charmant en warm. Als roze persoon bent je de romanticus die houd van lange strandwandelingen en dineren bij kaarslicht.

Houd je niet van roze?

Deze kleur haalt weinig emotie bij je naar boven. Je staat onverschillig tegenover die kleur, vind haar te soft, te weinig uitgesproken en mist heftige emotie. Je wilt onafhankelijk zijn en bent op zoek naar opwinding in het leven.

Waarom roze mijn lievelingskleur is

Als klein meisje was roze inderdaad al één van mijn lievelingskleuren. Naarmate ik ouder werd kwamen er kleuren bij en vielen er kleuren af maar roze is altijd gebleven. Ik was een echt meisje-meisje en dat is denk ik altijd wel een beetje gebleven. Alhoewel ik niet meer rondloop in verkleed kostuums, maakt een roze shirt of gelakte nagels in mijn favoriete kleur extra vrouwelijke hormonen bij mij los. In mijn huis zul je hoe cliché het ook klinkt de roze kleur inderdaad tijdens de zomermaanden tegenkomen. Zodra maart voorbij is ga ik lekker aan de slag om mijn interieurvrouwelijk en liefdevol roze proof te maken. Niets geen grote veranderingen, maar kleine subtiele veranderingen zoals kussentjes, kaarsjes en bloemen. Ik heb een man thuis en alhoewel hij het allemaal wel prima vind, hoeft hij niet zo nodig in een zuurstok huis te wonen. Gevoelsmatig zorgt de kleur roze ervoor dat ik me thuis voel, rust uitstraalt en tegelijkertijd warmte en verbondenheid.

 

Is roze ook jou lievelingskleur of juist niet? Hoe kijk je nu tegen roze aan? Herken je jezelf in de astrologische wereld van deze kleur? Wat mij betreft is deze kleur te omschrijven in één woord…

LIEFDE