Vandaag is het zover, de release van mijn vernieuwde website Jikke at Home!! Iets meer als een jaar geleden is Jikke at Home begonnen met een blog. Een blog voor ouders ter inspiratie, ontspanning, herkenning en die informatie gaf over één van de belangrijkste dingen die je als ouder doet, het opvoeden van je kind(eren). Het idee een blog te beginnen was eigenlijk een stapje richting mijn uiteindelijke doel dat ik voor ogen had. Na jarenlange ervaring in het werken met kinderen, verschillende opleidingen, cursussen en trainingen had ik een droom…….

Het werken met kinderen én ouders bied mij zoveel voldoening en je kunt op zoveel manieren met kinderen werken dan ik tot nog toe deed. Diep in mijn hart wist ik dat ik meer wilde, anders wilde maar ik had tijd nodig hier naartoe te werken. Met mijn blog zette ik de eerste stap richting mijn doel. Ik vond het super leuk om te doen, kreeg veel positieve reacties maar ik wist dat mijn blog alleen mij niet ging geven wat ik eigenlijk wilde, ik miste persoonlijkheid. Vorig jaar oktober ben ik gestopt met het schrijven van artikelen voor mijn blog en heb me volledig gestort op het realiseren van mijn droom. Het is zo leuk, motiverend en spannend om achter de schermen hiermee  bezig te zijn wetende dat HET moment een keer gaat komen waarop ik mijn droom ga delen met de buitenwereld.

En zoals ik dit artikel al begon ‘vandaag is het zover, de release van mijn vernieuwde website is een feit’. Mijn website dat eerst alleen uit een blog bestond is nu een prachtige website die mijn DROOM vertegenwoordigd.

Werken met kinderen in combinatie met creativiteit en persoonlijkheid!!

In één van mijn blogs is het eerder ter sprake gekomen, maar ik leg jullie graag uit hoe Jikke at Home is ontstaan. Te beginnen bij de naam, als klein meisje noemde ik mezelf Jikke, mijn naam Anne Jitske was te moeilijk en naarmate ik opgroeide bleef Jikke een soort koosnaampje dat vooral gebruikt werd door mijn moeder. In de jaren dat ik opgroeide, zelf kinderen kreeg en familieleden om mijn heen kinderen kregen werd ik opnieuw geconfronteerd dat ‘Anne Jitske’ een erg lastige naam is voor kleine kinderen om uit te spreken. En dus fungeer ik af en toe als ‘tante Jikke of gewoon Jikke’.

Het gedeelte ‘at Home’ had in eerste instantie vooral te maken met het feit dat ik thuis zat. In 2012 ben ik mijn baan verloren en toen het idee ontstond een blog te beginnen deed ik dat vanuit mijn huis. Dus letterlijk vertaald Jikke is thuis, maar omdat ik de nederlandse versie iets minder mooi vond werd het al snel vertaald naar engels. Het woordje Home is extra bijzonder door de vele verschillende betekenissen die het voor mij heeft. Letterlijk zoals ik al aangaf omdat ik thuis ben, maar ook als metafoor. Iedereen beschikt over een eigen binnenwereld, die is van jezelf en jij bent de enige die daar beschikking over heeft. Een prachtig en waardevol element en een basis, een HOME!! Terwijl ik bezig was met artikelen schrijven werd mijn beeld voor het realiseren van mijn eigen bedrijf steeds duidelijker. De naam ‘Jikke at Home’ kreeg opeens zoveel meer betekenissen dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Net als de naam heb ik het logo ook als sinds ik begonnen was met mijn blog. Het idee hoe mijn logo eruit moest komen te zien was vrij snel duidelijk. Het moest cirkelvormig zijn, een huis en een hart hebben. Met wat hulp werden mijn wensen gerealiseerd in een prachtig logo.

Het maakt mij super TROTS en bevestigd dat deze naam alles omvat wie ik ben en wat ik te bieden heb!!