Selecteer een pagina

Alweer een week geleden knalde ik mijn kinderchampagne fles open en proostte ik op het nieuwe jaar. Nog even genieten van mijn eigengebakken oliebollen en mijn appelflappen bereid volgens receptuur van mijn vader jaren geleden. Niets fancy hoor, gewoon heel simpel, maar ooohhh zo lekker en vooral heel ongezond. In mijn achterhoofd wist ik natuurlijk allang dat het na alle feestdagen, de vakantie van de kinderen over zou zijn met de pret. Elk jaar heb ik eigenlijk maar één voornemen, begint bijna saai te worden maar helaas laat ik het altijd weer zover komen dat het nodig is……..afvallen. 

Er zijn mensen die tijdens de feestdagen beginnen met opletten wat zij eten en zelfs kilo’s kwijtraken. Ikzelf begin daar eigenlijk nooit aan, ik stel het liever uit, eet er graag nog wat kilo bij om dan vervolgens in het nieuwe jaar antwoordt te kunnen geven op de vraag ‘wat is jou goede voornemen dit jaar’? Diep in mijn hart wil ik dat natuurlijk niet, heb ik diep respect voor degene die wel sterk zijn en baal ik van mezelf. Maar eerlijk is eerlijk terwijl ik baal kijk ik ook uit naar al dat lekkers wat ik mezelf nog even toesta. Voor degene die niet met overgewicht te maken hebben kan ik me voorstellen dat het een beetje vreemd klinkt, maar voor degene net als ik denk ik dat het heel herkenbaar is?

Ik heb verschillende afval pogingen gedaan. Sommige met resultaat andere zonder. Helaas moet ik bekennen dat ik bijna weer net zoveel weeg als 12 jaar geleden toen ik zwanger was van mij eerste. Terwijl ik bezig was met uitstellen om te beginnen ben ik wel flink aan het nadenken geweest hoe ik het afvallen zou gaan aanpakken. Een voordeel van de vele afvalpogingen is dat ik nu beter weet wat bij mij past en wat absoluut niet werkt. Keuzes maken in voeding is stap één maar ik ben me er zeker van bewust dat het vooral te maken heeft met de mindset die je hebt. Hoe komt het dat ik eet zoals ik dat doe, waarom maak ik deze keuzes? Na lang nadenken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik dit jaar 2018 een poging ga wagen met jullie erbij. Oei dat klinkt al niet best…een poging. Dat geeft eigenlijk al aan dat het gedoemd is te mislukken. Ik zou moeten zeggen, op 10 januari 2018 start ik samen met jullie allemaal met afvallen. Allerlei ideeën schieten me te binnen, maar ik heb vooral heel veel zin om samen met degene die ook graag wat kilo’s kwijt willen raken dit aan te gaan. Houd mijn blog in de gaten want samen met mijn Facebookpagina zullen dat de plekken zijn waar ik mijn verhaal doe en waar we, met elkaar kunnen delen.

Waarom op deze manier??? Ik heb het vaak alleen geprobeerd of met een voedingsdeskundige. Voor mij is herkenning belangrijk, en al hoewel een diëtiste (tenminste die ik tot nog toe gehad heb) haar werk goed deed, ze waren altijd zo slank dat ik me nauwelijks kon voorstellen dat ze me echt begreep. Iemand die hetzelfde doormaakt of heeft doorgemaakt begrijpt in mijn ogen beter hoe het voelt. Want natuurlijk is het niet te verklaren dat je zegt af te willen vallen en tegelijkertijd die chocoladereep in je mond stopt. Ik vergelijk het afvallen voor mijzelf altijd met iemand die zou willen stoppen met roken. Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar wanneer ik het roken vervang voor afvallen begrijp ik het des te beter. Door dit samen aan te gaan hoop ik dat we elkaar kunnen helpen, tips en tricks kunnen geven en vooral een hart onder de riem kunnen geven als het even moeilijk gaat.