Creatief coachen wat houdt het in?

Creatief coachen, is coachen door middel van creativiteit zoals tekenen, schilderen en boetseren. Door te tekenen, schilderen en boetseren wordt het intuïtive vermogen aangesproken, waardoor onbewuste innerlijke processen duidelijk worden. Het is een veilige manier om gevoelens zichtbaar te maken. In een werkstuk (tekening, schildering of boetseren) kan alles en is niets onmogelijk. Tekenen, schilderen en boetseren bieden op een kunstzinnige wijze hulp aan de persoonlijke ontwikkeling en maken een verbinding tussen de binnenwereld en de buitenwereld zichtbaar.

De creatieve opdrachten zijn het uitgangspunt tijdens de sessies. Daarnaast werkt Jikke at Home holistisch wat wil zeggen dat het hele lichaam wordt aangesproken tijdens de sessies. Denk bijvoorbeeld aan lichaams oefeningen voorafgaand aan een (teken)sessie voor een nog betere verbinding. Een tekening of schildering zit vol met informatie. Er ontstaan nieuwe inzichten en perspectieven die doorwerken in je denken, voelen en in je lichaam. Ook wel helend werken genoemd. Iedereen én elk moment is uniek en daarom zal geen tekening of werkstuk hetzelfde zijn wanneer je meerdere kinderen of volwassenen vraagt een huis te tekenen.

Een coach is geen therapeut, maar kan wel de ondersteuning bieden die je nodig kan hebben. Het doel van creatief coachen is het proces dat doorlopen wordt en niet het resultaat van een tekening, schildering of boetseerwerk. Ik begeleid je bij het maken van verbinding met je hart, je emoties, je overtuigingen, je kwaliteiten maar ook je valkuilen. Jij bewandeld je eigen pad, in je eigen tempo, niets hoeft en alles mag.

‘Jij bent de baas over je eigen werkstuk’

 

Werkwijze

Aanmelding

In de meeste gevallen neemt u contact met mij op telefonisch of via de mail, waarin we kort de hulpvraag bespreken. Vervolgens word er een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30 minuten en is puur om kennis te maken, elkaar persoonlijk te ontmoeten om te ervaren of er “een klik” is voor verdere begeleiding. 

Het coachingstraject

Het traject bestaat uit een aantal sessies, die afhankelijk van de hulpvraag bepaald worden. In de eerste sessie zal er veel aandacht worden besteed aan de vertrouwensband tussen de coach en het kind of volwassenen. Tijdens de coaching sessies is het mogelijk een ‘huiswerk’ opdracht te krijgen.

De evaluatie

Aan het eind van het traject volgt er een eind evaluatie waarbij ouder(s) en kind aanwezig zijn. Er word teruggekeken op het hele proces, wat hebben we gedaan en hoe voelt het kind zich erbij? De mogelijkheid om na een periode van een aantal maanden een extra evaluatie in te plannen behoord ook zeker tot de mogelijkheden

Materiaal

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen tijdens de sessies. Zoals bijvoorbeeld;

  • potloden
  • plakkaat/ acrylverf/ aquarelverf
  • klei
  • bijenwas 
  • ecoline
  • (gekleurd) papierkrijt
  • krijt

Op verschillende manieren kunnen deze materialen worden toegepast. Passens bij de hulpvraag zal tijdens elke sessie worden bepaald met welk materiaal en op welke wijze er gewerkt gaat worden. Werkvormen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld energetisch tekenen zoals krassen of zwalken op papier. Maar ook intuïtief tekenen is een veel gebruikte methode die wordt toegepast.

 

Tarief

Coaching sessie                    € 25,00 euro         (per 30 min)

De prijzen zijn inclusief reiskosten (maximaal 10 km vanaf Venhuizen), 21% BTW, spel en speelmateriaal en andere benodigdheden. Na iedere sessie ontvangt u een factuur die binnen 14 dagen voldaan dient te worden.